Szukaj na tym blogu

Od 1985 roku zajmuję się genealogią mojej rodziny. Genealogia stała się moją wielką pasją. Wszelkie materiały, zdjęcia i akty zamieszczane na moim blogu pochodzą z prywatnych zbiorów lub są efektem długoletnich poszukiwań, dlatego przed skpiowaniem lub udostępnieniem moich wpisów proszę o wcześniejszy kontak przez formularz kontaktowy.

Osoby obserwujące mojego bloga

________________BLOG ROBÓTKOWY _________________ ___________________ZAPRASZAM ___________________

niedziela, 26 września 2010

►FOR SALE - GRZYBEK TYBETAŃSKI



SPRZEDAM

GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO (KEFIROWEGO)

z własnej hodowli


Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze:
  1. Reguluje przemianę materii.
  2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych.
  3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony.
  4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego.
  5. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie żółciowe.
  6. Leczy wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
  7. Wytwarza antybiotyki i leczy wszystkie stany zapalne.
  8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi.
  9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych.
  10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
  11. Hamuje proces starzenia się komórek.
  12. Posiada wszystkie niezbędne do życia witaminy.
Sposób użycia dla jednej osoby:

2 łyżeczki grzybka umieścić w słoiku, następnie zalać 0,25l mleka nie gotowanego (najlepiej UHT 3,2%). Po 24 godzinach przecedzić przez niemetalowe sitko i mieszać niemetalową łyżeczką. Mleko wypić, a grzybek na sitku dobrze wypłukać pod bieżącą zimną wodą, aż będzie biały i podobny do gotowanego ryżu.
Grzybek zalać ponownie świeżym mlekiem na następne 24 godziny.
Słoik nakryć gazą i przechowywać w ciemnej szafce w temperaturze pokojowej.
Można umieścić go po tym czasie w lodówce. Ja osobiście wolę zimny kefir !!!

Uwaga:

Grzybek nie wypłukany po 24 godzinach i nie zalany mlekiem traci swoje właściwości i ginie, a zdrowy grzybek po 17 dniach podwaja się i można odstąpić go innej osobie. Jeżeli nie pije się tego napoju, należy codziennie zalewać go nowym mlekiem (tyle mleka, aby grzybek lekko pływał). Mleko zmieniamy codziennie.

Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.

Kuracja:

Pić mleko przez 20 dni bez przerwy, najlepiej przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni.
W razie potrzeby kurację przeprowadzić kilkakrotnie.


Osobiście podchodziłam do kuracji bardzo sceptycznie, ale przekonałem się, że działa na własnej skórze i teraz chcę go i Państwu zaproponować !

Piję go już od końca lipca 2010, kiedy to wróciłam ze szpitala po zabiegu operacyjnym.

Wszyscy moi znajomi pijący kefir zaobserwowali znaczną poprawę wyników krwi , cholesterolu, czy też samopoczucia.

1 porcja - 1 łyżka stołowa

Wystarcza na 250 ml mleka.


WYSYŁKA :

Woreczek strunowy w kopercie bąbelkowej lub za dopłatą 1 zł w plastikowym słoiczku.

Wysyłam tylko w poniedziałki i wtorki listem poleconym priorytetowym, by nie leżał przez weekend na poczcie (oznacza to śmierć grzybka) .


CENA 7 zł za porcję + koszt przesyłki 8 zł

GRZYBEK NA MOIM ALLEGRO - KLIKNIJ TUTAJ


1 komentarz:

  1. Moja babcia miała takiego grzybka ... oj, dawno to było (35 lat temu) a ja jeszcze pamiętam te codzienne czynności z grzybkiem ...
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń